CFD Trading

CFD trading är kort för kontrakt för skillnadshandel. I finans är contract for diffrence helt enkelt ett kontrakt där två parter, vanligtvis definierade som köpare och säljare, föreskriver att köparen ska betala säljaren hela skillnaden mellan deras tillgångar och dess värde vid kontraktets löptid. Med CFD trading å andra sidan är avtalet om skillnader mellan en CFD-handlare och ett företag eller en investerare som köper en viss mängd CFD från dem.

Den faktiska handeln sker inom ett automatiserat system som både handlare och företag använder för att säkerställa att de alltid maximerar sina vinster och tar sina förluster vid rätt tidpunkter. En av fördelarna med och handel online är att det ger investerare och handlare möjlighet att handla med CFD utan att behöva göra en första insättning.

CFD handlas på terminsbörser där priset på artikeln anges i ett råvarukontrakt. Kontrakten för skillnader är desamma som alla andra derivattransaktioner; därför måste tradern fortfarande behålla marginalen vid förlust. Men eftersom de flesta handlare nu använder automatiserade system för att utföra sina affärer, behöver de inte personligen övervaka marknaden. Automationssystemet kommer att göra detta för dem och därmed låta dem ta sina chanser och se om de får en bra affär.

CFD Trading Nackdelar

CFD trading innebär högre risker än handel med aktier på grund av positionens hävstångseffekt. CFD handlas inte på traditionella börser och måste istället handlas via CFD-mäklare. Detta görs via en marginal insättning.

En CFD-handlare måste komma ihåg att en CFD mäklare kommer att kräva en initial marginal på en eller två procent av det totala värdet av positionen för att öppna kontot och bibehålla marginalen hela tiden. Om CFD-positionen går emot tradern någon gång under handelssessionen, måste de göra ett uttag och betala mäklar- och underhållsavgifter för att stänga sitt konto.

CFD trading är inte lämplig för nybörjare av CFD trading. De måste först lära sig grunderna i CFD innan de framgångsrikt kan hantera sina affärer och börja göra vinster. Detta innebär att de ska ha en fungerande kunskap om hur CFD-marknaderna fungerar och vad CFD: s handelsmarginalkrav är.

Ju mer erfarenhet en trader har, desto mindre hävstång kommer de att behöva börja med och desto lägre kommer deras marginalkrav att vara när de konsekvent genererar en positiv avkastning på sina affärer.

Marginal med CFD Trading

Några av de saker du behöver veta är hur mycket du vill tjäna pengar och de lägsta och högsta CFD-handelsmarginalerna som är tillåtna. Det finns också en lägsta och högsta insättning som du måste behålla för ditt handelskonto. Minimikravet på insättningsmarginal är det belopp som investeraren måste sätta in för att öppna sitt konto.

Den högsta insättningsmarginalen är det högsta belopp som du får handla med aktier med under en handelsdag. Det här är de två marginalkraven som du måste förstå innan du börjar din CFD handel. Att förstå hur skillnaden mellan dessa två marginalkrav hjälper dig att avgöra om du är redo att börja handla eller inte.

En av de största skillnaderna mellan CFD handel,Forex trading och traditionell aktiehandel är det faktum att CFD: er hanteras av ett datorprogram som gör alla handelsbeslut för tradern. Det betyder att en trader inte behöver vara någonstans nära handelsgolvet för att göra affärer och tjäna pengar. CFD-handel är därför perfekt för den person som vill göra hela sin egen investering och inte vill bli störd av irriterande mäklare eller besväret med aktiemarknadstider.

CFD Trading Fördelar

CFD trading har vissa fördelar jämfört med aktier och derivatinstrument, varav den viktigaste är avsaknaden av marginal krav. När man handlar med aktier förvaras daytraderns kapital vanligtvis på ett bankkonto med de pengar som används för att köpa aktier från mäklaren. 

Med denna typ av hävstång är vinster och förluster begränsade eftersom traderns konto ökar sitt kapital medan han också tappar det. CFD tradings hävstång är helt annorlunda och det finns inget behov av att behålla marginal inlåning eftersom förluster är obegränsade.

En annan fördel med CFD trading är att det tillåter tradern att spekulera i prisrörelser utan att faktiskt köpa den underliggande tillgången samt att det går att utföra autotrading med CFD trading. En trader kan spekulera i prisrörelser baserat på grundläggande och teknisk analys av marknaden. 

Detta skiljer sig mycket från aktiemarknaden, där aktier vanligtvis köps och säljs baserat på spekulation. I CFD-trading kan en daytrader spekulera i prisrörelser baserat på sin egen analys.